عدالت عابدینی
دریاچهی سد زایندهرود
این دریاچه با ارتفاع دوهزار متر از سطح دریا، نزدیک شهر چادگان و ۱۱۰ کیلومتری اصفهان قرار دارد. تاریخ ساخت این سد به سال 1349 باز میگردد که از سوی شرکتهای فرانسوی طراحی و اجرا شده است. زایندهرود نامهای دیگری هم دارد از جمله: «زندهرود، زندک رود، زرینهرود و زندرود» دلیل نام زایندگی بر آن به این خاطر است که در مسیر حرکت خود در عبور از چشمهها و رودخانهها بر آب آن افزوده میشود. این دریاچه، زیستگاه ماهیانی همچون انواع قزلآلای «رنگینکمان»، «کپور» و «زرد» است.
چادگان
شهر چادگان، شهری در فاصلهی 115 کیلومتری مرکز استان، یعنی اصفهان است. نام چادگان از دو بخش «چاد» و «گان» تشکیل شده است. چاد کلمهای ترکی به معنای شیار، شکاف و دره، و گان، پسوند نسبت است. سابقهی تاریخی این منطقه به درستی معلوم نیست، ولی آنچه مسلم است در دوران صفویه با کوچاندن ترکزبانان از سوی شاهعباس اول به این ناحیه و نیز به خاطر داشتن موقعیت طبیعیِ مساعد و نزدیکی به زایندهرود، منطقهی آبادی بوده است.
این شهرستان، یکی از مراکز اصلی رصد آخرین خورشیدگرفتگی قرن بیستم نیز بوده است. موقعیت جغرافیایی این شهرستان، امکان مشاهدهی خورشیدگرفتگی کامل را فراهم آورده بود.
ویلاهای تفریحی
مجموعه تفریحی چادگان با سکوهای نشیمن خانوادگی، باشگاه سوارکاری برای آموزش و سوارکاری مهمانان، اسکلهی قایقرانی دهکده با دستگاههای قایق پدالی، قایق موتوری و یک دستگاه اتوبوس دریایی مجهز شده است. از دیگر امکانات موجود میتوان به احداث رستوران برای پذیرایی مهمانان، تجهیز و راهاندازی استخر مطابق استانداردهای معمول در سانسهای مختلف جهت استفادهی خانمها و آقایان، احداث زمینهای ورزشی فوتبال، والیبال، بسکتبال، تنیس و پینگپنگ، تلهکابین و پیستهای دوچرخهسواری، باند فرود هلیکوپتر و پروازهای نمایشی نیز اشاره کرد.
ارسال نظر در مورد این مقاله