مترجم: شیرین سلیمی
وجود مواد مغذی در برنامهی غذایی همهی افراد لازم است. بهویژه نوجوانان نیازمند رژیم غذایی سالمی هستند که سرشار از سبزیها، میوهها و مواد مغذی مانند کلسیم و آهن باشد.
ریشه، ساقه یا برگ بخشهای خوراکی سبزیها هستند.
آیا میدانید:
- بخش عمدهی ویتامینها و مواد مغذی در پوست سبزیها و لایهی زیرین پوست آنهاست.
- ارزش غذایی سبزیها پس از پختن کاهش مییابد.
- ویتامینهای قابلحل بر اثر جذب آب، مثلاً هنگام جوشیدن، از بین میروند.
- سبزیها، انرژی و چربی بسیار کمی دارند که برای رژیم غذایی بسیار عالی است.
- سبزیهای منجمد نیز بهاندازهی سبزیهای تازه برای سلامتی مفید هستند.
- آنها نهتنها برای پوست، دندان، ناخن و مو فایده دارند، بلکه از نشانههای پیری هم جلوگیری میکنند.
- بسیاری از سبزیهای سبز، منبع غنی از ویتامین C و B هستند که در کاهش وزن هم مؤثرند.
- افزودن مقدار زیادی روغن هنگام سرخکردن سبزیها، موجب بیاشتهایی برای خوردن آنها میشود.
- وجود سبزیها در وعدهی غذایی کودکان و نوجوانان موجب افزایش انرژی و توانایی در تمرکز بهتر و طولانیمدت میشود.
- سبزیها در اندازههای مختلف و رنگهای سبز، بنفش، قرمز و زرد یافت و برای تهیهی غذا کشت میشوند.
تفکر خود را به غذا تغییر دهید!
- مطالب فراوانی دربارهی غذای سالم وجود دارد؛ براساس باورهای اشتباه، غذای خود را انتخاب نکنید.
- قیمت فستفود(1) را با قیمت غذای سالمتر مقایسه کنید تا متوجه شوید، سالمبودن غذا به معنی گرانبودن آن نیست.
- بر این باور نباشید که رژیم غذایی شما باید همه یا هیچ باشد. رژیم غذایی خوب، گاهی هم فرصتی را برای لذتبردن از فستفودها فراهم میکند.
- نوجوانی که همیشه فستفود میخورد، از نوجوانی که گاهی این غذاها را انتخاب میکند، دچار اضافهوزن بیشتری میشود.
- فستفودها انرژی کمی تأمین میکنند و معمولاً چربی زیاد، نمک بالا، قند بالا، فیبر کم و مواد مغذی (مثل کلسیم و آهن) اندک دارند.
- وعدههای غذایی سالم جذب مواد مغذی مانند کلسیم را، که برای استحکام استخوانها لازم است، افزایش میدهد.
1. فستفود (Fast food ) یا «غذای فوری» عنوانی است برای غذاهایی که به سرعت طبخ و آماده میشوند. پیتزا و انواع ساندویچ، بهویژه همبرگر از فستفودهای رایج هستند.
www.nourishmentforlife.org
ارسال نظر در مورد این مقاله