نویسنده
سوپ عدس و شلغم
یه سوپ آسون و مقوی واسهی روزای سخت سرماخوردگی...
اینا لازمتون میشه:
عدس ........................ یه پیمانه
برنج ......................... یهسوم پیمانه
شلغم ......................... سه تا متوسط
گوشت چرخکرده ......... 200 گرم
پیاز .......................... یه دونه کوچیک
نمک، فلفل، زردچوبه ..... هر چهقدر لازم شد
1- اول از همه باید برنج رو پاک کنین، خوب با آب بشورین و با آب ولرم و یه کم نمک، بذارین واسهی یه ساعت خیس بخوره تا زودتر پخته بشه. بعد از یه ساعت برین سر وقت عدسها. اونا رو هم با دقت پاک کنین تا خدای نکرده سنگی چیزی نره توی غذا، همهی زحمتاتون به باد بره. عدس رو هم با آب بشورین، بریزین توی قابلمه تا نصفه قابلمه رو آب کنین بذارین روی گاز تا جوش بیاد.
تجربه: پیمانهی استفادهشده، اندازهی یه فنجون یا مقدار برنج مورد نیاز واسهی یه نفره. این مقدار مواد هم برای چهار نفر کافیه.
2- توی این فاصله که عدس پخته میشه، با رندهی ریز، پیاز رو رنده کنین. بعد برین سروقت گوشت چرخکرده. گوشت چرخکرده رو از قبل از فریزر بیارین بیرون تا یخش وا بره. گوشت رو داخل یه ظرف با اندازهی مناسب بریزین، پیاز و ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه) رو بهش اضافه کنین. گوشت و پیاز و ادویه رو با قاشق خوب قاطی کنین تا گوشت مزهدار بشه.
3- حالا دستاتون رو با آب و شوینده، بشورین و آماده بشین واسهی قلقلی کردن گوشت چرخکرده. با حوصله و به صورت یهاندازه، گوشتها رو کف دستتون قلقلی کنین و بذارین کنار.
4- وقتی عدس نیمپز شد، یعنی یه کم نرم شد، وقتشه بهش برنج رو اضافه کنین. بذارین برنج هم یه کم نرم بشه و از هم وا بره. نمک و فلفل و زردچوبه رو هم توی این مرحله به سوپ اضافه کنین.
5- گوشتهای قلقلی رو هم به قابلمه اضافه کنین. یکی یکی بندازینشون داخل آب که شکلشون رو از دست ندن و تا آخر خوشگل بمونن.
6- توی این فاصله شلغمها رو بشورین و پوستشون رو بگیرین. بعد به اندازهای که دوست دارین خُردش کنین. ریز یا درشت فرق نمیکنه، هر طور سلیقهتونه.
7- شلغم رو هم به مواد در حال جوشیدن اضافه کنین، شعلهی گازو کم کنین و صبر کنین تا شلغم هم پخته بشه. هر چند دقیقه یه بار هم به قابلمه سر بزنین تا تَه نگیره، چون مواد در حال غلیظ شدنه.
8- بعد از حدود 20 دقیقه شلغم میپزه و یه سوپ جاافتاده و غلیظ و سالم دارین.
ارسال نظر در مورد این مقاله