آشپزی خودمونی

نویسنده


حلوای خرما

(یه حلوای به نسبت آسون و کم‌دردسر!)

اینا لازم‌تون می‌شه:

آرد گندم.............. 75 گرم

خرما.................... 250 گرم

روغن مایع.................. 100 گرم

گلاب......................... دو قاشق سوپ‌خوری

بادام یا پسته............ برای تزیین

(1)

فوت و فن 1: اگه توی خونه ترازوی دقیق ندارین، اندازه‌گیری مواد رو به صورت نسبتی انجام بدین. اگه مقدار آرد رو یه پیمونه در نظر بگیرین، اندازه‌ی روغن می‌شه حدوداً یک برابر و نیم و اندازه‌ی خرما می‌شه سه برابر.

اول از همه آرد رو الک کنین تا مبادا ماده‌ی ناخالص دیگه‌ای درون اون وجود داشته باشه و در ضمن، کمک می‌کنه تا بعداً آرد توی حلوا گلوله گلوله نشه. پس دست به کار بشین و یه بار، نه اصلاً دو بار آرد رو الک کنین!

(2)

حالا نوبت خرماهاست. از هر مدل خرمایی که دوست دارین، می‌تونین استفاده کنین. دست به کار بشین. اول خرما رو خوب بشورین. بعد پوست و هسته‌ی خرما رو با دقت جدا کنین. این ممکنه یه کم وقت‌گیر باشه، ولی نتیجه‌اش می‌ارزه. پس غُر زدن ممنوع!

(3)

الآن یه گوشت‌کوب وردارین و بیفتین به جون خرماها. باید حسابی له و یک‌دست بشن. اگه وسیله‌ی برقی مثل غذاساز یا چرخ گوشت دم دست‌تون هست می‌تونین از اونا استفاده کنین. هدف فقط له شدن خرماهاست، حالا به هر روشی!

(4)

الآن که خیال‌تون از بابت خرماها راحت شد، برین و یه قابلمه‌ی ترجیحاً نسوز وردارین، آرد رو بهش اضافه کنین و روی شعله‌ی گاز بذارین. نوبت تفت دادن و هم زدنه. حالا هم نزن، کی هم بزن! باید آرد رو حسابی تفت بدین تا رنگش تقریباً قهوه‌ای و بوداده بشه. سعی کنین این کار رو یکنواخت و با حوصله انجام بدین؛ چون ممکنه آرد بسوزه و حلوا تلخ بشه، از ما گفتن بود!

فوت و فن 2: اگه از قابلمه‌ی نسوز استفاده می‌کنین، از یه قاشق چوبی برای تفت دادن آرد استفاده کنین تا خط و خش به قابلمه نیفته، قاشق فلزی ممکنه داغ بشه و دست‌تون بسوزه.

(5)

وقتی بوی خوش از آرد بلند شد و رنگش هم عوض شد، یعنی وقتشه روغن رو به اون اضافه کنین. آرد و روغن رو یه کم دیگه تفت بدین تا روغن داغ بشه و آرد هم بیش‌تر سرخ بشه.

(6)

وقتی حس کردین روغن حسابی داغ شده، خرمای له‌شده رو به اون اضافه کنین. تند تند هم بزنین تا خرما و آرد خوب و یک‌اندازه با هم مخلوط بشن. وقت اضافه کردن گلاب همین الآنه. توی این مرحله حلوا به صورت گلوله‌شده در میاد وسط ظرف. باید تند و سریع دست به کار بشین و حلوا رو به ظرف مورد نظرتون منتقل کنین؛ چون اگه حلوا سرد بشه خوب حالت نمی‌گیره و نمی‌شه خوب تزیینش کرد.

(7)

حلوای خوش‌مزه‌ی ما آماده‌س! هر طوری که سلیقه‌تون می‌کشه تزیینش کنین و در ضمن، در تمام مراحل مراقب باشین تا دست‌تون نسوزه!

CAPTCHA Image