آشپزی خودمونی/ سوپ جوپرک

نویسنده


«یه سوپ مقوی و تقریباً سریع، مناسب افطار و شام»

اینا لازم‌تون می‌شه:

جوپرک: 150 گرم

ماکارونی فرمی: یه فنجون

هویج‌فرنگی: دو تا متوسط

مرغ آب‌پز ریش ریش شده: یه فنجون

آب یا عصاره‌ی مرغ: یه لیوان

رب گوجه‌فرنگی: دو قاشق غذاخوری

آب لیمو‌ترش: دو قاشق غذاخوری

جعفری یا گشنیز: یه قاشق غذاخوری خشک یا سه قاشق تازه

نمک، فلفل، زردچوبه: هر چی لازم شد

(1)

اگه از غذای قبل یه کم مرغ آب‌پز مونده براتون که چه بهتر؛ ولی اگه مرغ پخته ندارین از قبل باید بذارین مرغ بپزه. بعد استخوناشو جدا کنین و ریش ریش کنین. استفاده از مرغ آب‌پز توی این سوپ به خاطر کم شدن زمان پخت سوپه.

(2)

توی یه قابلمه حدود سه لیتر آب بریزین و صبر کنین تا جوش بیاد. اول از همه جوپرک رو بهش اضافه کنین. جوپرک فرقی با جوی معمولی نداره، فقط چون کوبیده شده، زودتر پخته می‌شه. قبل از اضافه کردن جوپرک، حتماً اونو با آب ولرم بشورین و از تمیز بودنش مطمئن بشین، بعد به آب‌جوش اضافه کنین.

(3)

اجازه بدین جو‌پرک 10 دقیقه توی آب‌جوش پخته بشه. در این زمان هیچ ادویه‌ای بهش اضافه نکنین؛ چون باعث دیر پخته شدن جو می‌شه. در این فاصله هویج رو خوب بشورین و رنده کنین.

فوت و فن: درِ قابلمه رو کامل نذارین؛ چون باعث می‌شه جو سر بره. یه کم در قابلمه رو باز بذارین تا از سررفتگی جلوگیری کنین!

(4)

وقتی یه کم جو توی آب وا رفت، مواد دیگه رو بهش اضافه می‌کنیم؛ یعنی هویج، مرغ ریش‌شده و آب مرغ. اگه از سبزی تازه استفاده می‌کنین، سبزی رو در این مرحله اضافه کنین. اگر هم سبزی خشک دارین، یه ربع آخر پخت سوپ بهش اضافه کنین. شعله‌ی گاز نه خیلی کم و نه خیلی زیاد باشه. اگه زیاد باشه، باید مدام به سوپ‌تون آب اضافه کنین! توی این مرحله اجازه دارین ادویه رو هم به سوپ اضافه کنین. ادویه یعنی یه قاشق نمک، یه کم زردچوبه و کمی هم فلفل سیاه.

(5)

اجازه بدین مواد توی قابلمه 45 دقیقه بپزه. الآن نوبت اضافه کردن بقیه‌ی مواد به سوپه. توی این مرحله می‌تونین ماکارونی فُرمی، رب گوجه‌فرنگی و سبزی خشک رو به قابلمه اضافه کنین. یه ربع دیگه هم صبر کنین تا ماکارونی خوب پخته بشه. البته استفاده از ماکارونی توی این سوپ ضروری نیست، هدف فقط خوشگلی سوپ شماست! توی این مرحله چون سوپ در حال غلیظ شدنه، ممکنه ته بگیره، پس چند دقیقه یه بار بهش سر بزنین و با قاشق هم بزنین.

(6)

وقتی ماکارونی هم پخت، زیر اجاق‌گاز رو خاموش کنین. الآن نوبت اضافه کردن آب‌لیمو به سوپه. اگه زود به سوپ آب‌لیمو بزنین، باعث می‌شه مواد دیگه خوب نپزن و همین‌طور عطر آب‌لیمو هم از بین می‌ره.

(7)

وقتی یه کم سوپ سرد شد و حسابی جا افتاد، زمان بردنش به سر سفره‌س. نوش‌جان!

CAPTCHA Image