نویسنده

یه غذای محلی و پرطرف‌دار شمالی که هم با نون خورده می‌شه هم با برنج.

اینا لازم‌تون می‌شه:

باقالی تازه یا خیس‌خورده: یه لیوان

تخم‌مرغ: یه دونه

شوید خشک: یه قاشق غذاخوری

سیر تازه: یه حبه

کره: یه کم برای تفت دادن

نمک، فلفل و زردچوبه: هر چی لازم شد

(1)

اگه باقالا خشک دارین از شب قبل با آب بذارین خیس بخوره. اگر هم باقالای تازه دارین که چه بهتر، از پوست درش بیارین و خلالش کنین. باقالای تازه مزه‌ی غذاتون رو بهتر می‌کنه. از ما گفتن بود، تنبلی نکنین، چهار تا باقالا پوست بگیرین، به هیچ کجای دنیا برنمی‌خوره!

(2)

الآن نوبت ریزکردن سیره. سیر رو پوست بگیرین و با دقت ریزش کنین؛ البته من توی غذام سیر نریختم، از برگای سیر گلدون کوچیکم استفاده کردم. بعد یه قابلمه‌ی کوچیک وردارین و بذارین روی گاز. حالا کره رو اضافه کنین. وقتی کره ذوب شد بهش باقالا رو اضافه کنین. بعد شوید خشک، بعد ادویه‌ها رو. زیر گاز رو کم کنین تا کره نسوزه. حالا با یه قاشق مواد رو مخلوط کنین و تفت بدین. این تفت باعث می‌شه باقالاتون در مرحله‌ی پخت وا نره و بدقیافه نشه. توی این مرحله عطر سیر تمام آشپزخونه رو ورداشته و احتمالاً تمام همسایه‌ها هم متوجه شدن که شما در حال آشپزی هستین!

(3)

حالا نوبت اضافه کردن آب به خورشت‌مونه. برای این مقدار باقالا یک و نیم لیوان آب کافیه. آب رو جوش بیارین و توی غذا بریزین تا سرعت پخت غذاتون بالاتر بره. اندازه‌ی آب نباید زیاد باشه؛ چون باقالاها له می‌شن و شما هیچ‌کاری براشون نمی‌تونین انجام بدین. فقط می‌تونین وایسین و افسوس غذای خوشگل‌تون رو بخورین! پس اگه جرأت‌تون کمه، اول یه لیوان آب رو اضافه کنین، اگه نیاز شد بعدش بهش آب بیش‌تری اضافه کنین.

(4)

زمان پخت این خورش بستگی به باقالاتون داره. باقلاهای سبز نرم‌تر هستن و زودتر پخته می‌شن. اگرم باقالاتون خشک باشه زمان بیش‌تری می‌خواد. پس حوصله کنین تا باقالا پخته بشه. وقتی باقالا پخته شد و یه کوچولو له شد، البته باید هنوز یه کم آب داشته باشه و آب غذا یه کم غلیظ شده باشه، تخم‌مرغ رو توی غذا بشکنین. می‌تونین همین‌طوری بذارین درسته بمونه، یا نه، با بقیه‌ی مواد مخلوط کنین. وقتی که تخم‌مرغ بست و سفت شد، خورش خوش‌مزه‌تون حاضره. شاید دفعه‌ی اولی که این خورش رو درست می‌کنین خیلی حرفه‌ای و جاافتاده درنیاد؛ اما چند بار که این غذا رو درست کنین، هر بار بهتر از قبل می‌شه. پس ناامید نشین و ادامه بدین!

CAPTCHA Image