نویسنده

با تلخی به نمره‌ی 20 دوست بغل‌دستی‌تان در کارنامه‌اش نگاه می‌کنید و از این که شما نتوانسته‌اید مانند او نمره‌ی عالی بگیرید گلوی‌تان کیپ می‌شود، و یا از شنیدن موفقیت فرزند همسایه‌ی‌تان در مسابقه‌های ورزشی آن‌قدر لج‌تان می‌گیرد که دل‌تان می‌‌خواهد بزنید زیر گریه، یا چون نمی‌توانید مانند دیگران لباس‌های جدید و گران‌قیمت بخرید و در جمع دوستان‌تان محبوب‌ترین شخص باشید احساس ناراحتی و اندوه می‌کنید! اگر این طور است، متأسفانه باید به شما بگویم که دچار حسادت شده‌اید و با این احساس دارید به خودتان آسیب می‌رسانید.

ولی آیا می‌دانید حسادت چیست؟ و چرا گاهی وقت‌‌‌ها به دیگران حسادت می‌کنیم؟

حسادت احساسی است منفی و زمانی در شما نمودار می‌شود که آرزوی داشتن چیزی را تنها برای خودتان دارید؛ اما با دیدن این که دیگران آن چیزها را دارند و شما آن‌ها را ندارید احساس ناراحتی و اندوه می‌‌کنید.

اما این که چرا گاهی وقت‌ها به دیگران حسادت می‌کنید، برمی‌گردد به این که شما خود را کامل و لایق نمی‌دانید و همیشه در این فکر هستید که چیزی کم‌تر از دیگران دارید و دیگران از شما بهتر و لایق‌تر هستند؛ این یعنی این که شما از کمبود اعتماد به نفس نیز رنج می‌برید.

اما باور کنید اگر شما خودتان را دست کم بگیرید، نمی‌توانید قبول کنید که دیگران دوست‌تان دارند؛ چون همواره با خودتان تصور می‌کنید که چطور ممکن است آدمی که برای دیگران دوست‌داشتنی نیست، مورد قبول دیگران قرار گیرد؛ به همین دلیل در مورد توانایی‌های‌تان دچار تردید می‌شوید.

اما آیا دقت کرده‌اید که شما درست زمانی به دیگران حسادت می‌کنید، که آن‌ها چیزی داشته باشند که داشتن آن برای شما نیز ارزش‌مند است؟

به‌طور مثال وقتی شما به فوتبال بازی کردن هیچ گونه علاقه‌‌ای ندارید، زمانی که خبر موفقیت دوست‌تان در مسابقه‌های فوتبال و کسب مدال قهرمانی‌اش را می‌شنوید، هیچ‌گاه به او حسادت نخواهید کرد.

پس حالا به خوبی متوجه این موضوع شده‌اید که شما تنها زمانی دچار این احساس می‌شوید که از موفقیت دیگران دچار غم و اندوه می‌گردید.

هیچ کس نیست که بگوید تا به حال در زندگی‌اش به چیزی حسادت نکرده است. در بعضی مواقع حسادت‌های شما کوتاه و زودگذر و برخی وقت‌ها حسادت‌های شما شدید و طولانی‌مدت بوده است؛ به طوری که شادی و نشاط شما را گرفته و بر روابط‌‌‌‌تان با دیگران تأثیر منفی گذاشته است.

گام‌های زیر به شما کمک می‌کند تا به راحتی بتوانید بر حس حسادت‌تان غلبه کنید.

* گام اول:

هیچ گاه به خاطر حس حسادتی که نسبت به دیگران دارید خودتان را سرزنش نکنید، بلکه تلاش کنید تا بفهمید که دلیل حسادت‌تان به شخص مقابل به چه علتی است. سعی نکنید تا رفتارتان را توجیه کنید. ممکن است بتوانید برای حسادت‌تان دلیل قانع‌کننده‌ای بیاورید؛ اما در اغلب مواقع این طور نیست و حسادت‌های شما به دیگران بدون هیچ گونه دلیل و برهانی است.

* گام دوم:

بهترین راه برای مقابله با حسادت تقویت اعتماد به نفس‌‌تان است. همان‌طور که گفتم حسادت در نتیجه‌ی کمبود اعتماد به نفس است، نه بر اثر رفتار و اعمال دیگران.

بهتر است برای تقویت اعتماد به نفس‌تان به مطالعه‌ی کتاب‌های مفید که در این زمینه به شما کمک می‌کند بپردازید و یا در صورت نیاز از مشاور کمک بگیرید.

* گام سوم:

سعی کنید تا نگذارید حسادت بر روابط شما با دیگران تأثیر منفی بگذارد؛ حتی با نگاهی به گذشته متوجه این موضوع خواهید شد که تاکنون حسادت در زندگی‌تان چه اندازه تأثیر منفی از خود به جای گذاشته است.

* گام چهارم:

فراموش نکنید که دوستان و خویشاوندان شما هر چه‌قدر در زندگی‌شان موفق‌تر شوند و پیش‌رفت کنند باعث افتخار شما خواهند بود و دلیلی برای حسادت شما نیست؛ چرا که حسادت شما به آن‌ها، تنها شما را خسته، افسرده و عصبی می‌کند و این موجب می‌شود انرژی‌تان را بیهوده از دست بدهید و به هیچ‌گونه پیش‌رفتی دست پیدا نکنید.

* گام پنجم:

لحظاتی که دچار حسادت می‌شوید به این فکر کنید که چه چیز موجب حسادت شما می‌شود. به نقاط مثبت شخصیت‌تان فکر کنید و سعی در رشد و پرورش شخصیت‌تان داشته باشید، قدر خودتان را بدانید و فراموش نکنید که شخصیت شما والاتر و ارزش‌مندتر از این است که با حسادت به دیگران آن را سیاه، چرک و بی‌ارزش جلوه بدهید.

* گام ششم:

همواره برای نعمت‌هایی که خدا به شما داده است شکرگزار او باشید و برای بهتر شدن و پیش‌رفت در زندگی تلاش کنید. به یاد داشته باشید که راضی و قانع بودن به آنچه که در زندگی دارید شما را از حس ناخوشایند حسادت دور می‌کند.

CAPTCHA Image