آشپزی خودمونی

نویسنده



کلوبیج نان
با دیدن اسمش هنگ نکنین! کلوبیج به زبان محلی شمالی یعنی «ماهی‌تابه» و یه جور نون‌شیرینی سنتی و خیلی ساده‌ و خوش‌مزه‌س!
واسه درست‌کردنش اینا لازم‌تون می‌شه:
آرد سفید: یک پیمانه سرپُر
ماست یا شیر: یک پیمانه سر خالی
شکر: یک پیمانه سر خالی
روغن مایع: نصف پیمانه + روغن واسه سرخ کردن
تخم‌مرغ: دو عدد
بکینگ‌پودر: یک قاشق چای‌خوری
هل و دارچین: هرکدام یک قاشق چای‌خوری
زعفران: دلخواه
1- توی پخت کیک و شیرینی، معمولاً مایعات رو اول با هم قاطی می‌کنن. پس دست به کار شین، یه ظرف مناسب بردارید. تخم‌مرغ‌ها رو توش بشکونین، بعد شکر و بعد شیر (یا ماست) و روغنو بهش اضافه کنین. حالا همه‌ رو با چنگال خوب هم بزنید. آفرین! راحت‌ترین مرحله‌ی پخت این نون‌شیرینی رو پشت سر گذاشتین!
فوت و فن 1: پیمونه‌ای که اسم بردیم، می‌تونه هر چیزی باشه؛ مثلاً یه لیوان، یه کاسه، یه فنجون. اگه پیمونه‌ی شما یه لیوانه، دو تا تخم‌مرغ؛ و اگه کوچیک‌تره، یه تخم‌مرغ بزنید. بقیه‌ی مواد فرقی نمی‌کنه. پیمونه‌ی ما چون یه فنجون بود، یه دونه تخم‌مرغ اضافه کردیم.
2- آردو از قبل الک کنید، مبادا خدای ناکرده توش آشغالی چیزی باشه! حالا آرد و بکینگ‌پودرو هم به مایع اضافه کنین و خوب هم بزنید تا مایع‌تون یه‌دست و خوشگل بشه!
تجربه‌ی 1‌: آردو کم‌کم اضافه کنین و هم بزنین، تا توی مایع گلوله نشه. اگر هم آرد گلوله شد، چاره‌ای ندارین! این‌قدر هم بزنین تا گلوله باز شه؛ وگرنه شیرینی‌تون بدقیافه می‌شه.
3- حالا می‌تونین ادویه و طعم‌دهنده‌ی دلخواه‌تون رو اضافه کنین. توی نسخه‌ی سنتی، گفته شده هل و دارچین؛ اما اگه با هل و دارچین میونه‌ای ندارین، می‌تونین از زعفرون استفاده کنین. کی به کیه؟ البته اگه مادرتون بذاره دست به زعفرون بزنید!
فوت و فن 2: اگه از شیر استفاده می‌کنین، بهتره شیرو بذارید روی گاز تا ولرم بشه. بعد زعفرون ساییده رو بهش اضافه کنین تا خوب رنگ پس بده. خوب بخونید: ولرم! نیاین شیرو جوش بیارید بعد به تخم‌مرغ اضافه کنین! تخم‌مرغ می‌پزه! از ما گفتن بود.
4- خب دیگه، مایع شیرینی حاضر شده. حالا وقتشه برین سراغ یه ماهی‌تابه‌ی نچسب نسوز. یه کم روغن کف ماهی‌تابه بریزید. بعد بذارید روی شعله تا گرم بشه. حتماً هم از شعله‌پخش‌کن استفاده کنین تا همه‌ جای شیرینی‌تون یکنواخت سرخ بشه. صبر کنین تا روغن داغ بشه. همه‌ی مایعو بریزید توی ماهی‌تابه و پخشش کنید کف اون. شعله‌ی گازو تا جایی که امکانش هست، کم کنید. درِ ماهی‌تابه رو هم بذارین تا شیرینی مغزپخت بشه.
هشدار!
احتمال خطر سوختگی!
ماهی‌تابه رو به امان خدا ول نکنین، بالای سرش بایستید.
5- تا یه طرف شیرینی سرخ شد، باید برش گردونین تا طرف دیگه‌شم سرخ بشه. از اون‌جایی که برگردوندن همش با هم سخته، توی ماهی‌تابه به تیکه‌های کوچیک تقسیمش کنین و به کمک چنگال و قاشق برشون گردونین. بازم از جاتون تکون نخورین تا این طرف شیرینی هم سرخ بشه. مواظب باشین کف ماهی‌تابه خط نندازین!
6- این شیرینی با چایی کنارش معرکه‌س. فقط اگه اضافه وزن دارین، در خوردنش زیاده‌روی نکنین!
CAPTCHA Image