آشپزی خودمونی




شیرینی خرمایی

سحر رحیمی

یه شیرینی آسون، تقریباً ارزون و پرانرژی واسه عصرا؛ چای و شیرینی دور همی.

اینا لازم‌تون می‌شه:

خرما: 200 گرم

مغز گردوی خُرد شده: یه فنجون

کره: یه قاشق چای‌خوری

کنجد و پودرنارگیل: هر قدر لازم شد.

1- اول از همه پوست و هسته‌ی خرماها رو بگیرین. اگه پوست‌شون جدا نشد، کاریه که شده، حرص و جوش نکنین. با خون‌سردی هسته‌ها رو دربیارین و بی‌خیال پوست‌شون بشین.

2- هاون مادربزرگ‌تون رو قرض بگیرید. با دسته‌ش یه کم توی سر و مغز گردوها بکوبین تا خرد بشن. اگرم هاون ندارین، گردوها رو بریزین لای دستمال و با گوشت‌کوب عملیات کوبیدنو انجام بدین!

2-یه ماهیتابه بردارین، ترجیحاً از نوع نچسبش. حالا گاز رو روشن کنین و کره رو به تابه اضافه کنین. تا کره آب شد، خرماها رو بهش اضافه کنین. الآن وقت خودی نشون دادنه. با قاشق، کره و خرما رو هم بزنین و تفت بدین. زیر گازم کم کنین تا وقتی جو آشپز حرفه‌ای شدن گرفت‌تون، خرما نسوزه! اِی! چند دقیقه‌ای تفت بدین تا خرما نرم و لِه بشه.

3- وقتی زیر گاز رو خاموش کردین، گردوی خُرد شده رو به خرماها اضافه کنین.

4- این‌قدر عجله نداشته باشین! یه کم صبر کنین تا خرماها خنک بشن.

5- به اندازه‌ی یه قاشق چای‌خوری از مایه بردارین و کف دست‌تون گلوله کنین. چون این صحنه از لحاظ بهداشتی خیلی صورت خوشی نداره، از نشون دادن عکس معذوریم، اما وجداناً قبلش دستاتونو خوب بشورین یا از دستکش پلاستیکی یه‌بار مصرف استفاده کنین تا بقیه هم دل‌شون ورداره از شیرینی شما بخورن!

6 -گلوله‌های خرمایی آماده شده رو توی پودر نارگیل و کنجد بغلتونین و کیف کنین که چقدر شیرینی‌هاتون خوشگل شدن!

7 -الآن به شیرینی‌ها حمله نکنین. واسه یکی‌- دو ساعت بذاریدشون توی یخچال.

تجربه‌ی 1) اضافه کردن یه کم پودر دارچین و بادوم آسیاب شده، به خوش‌مزه شدن شیرینی‌تون کمک می‌کنه.

تجربه‌ی 2) اگه مایه‌تون شُل و وارفته شد، یه قاشق آرد سفید یا آرد جوانه‌ی گندم بهش اضافه کنید. آرد جوانه‌ی گندم ارزش غذایی شیرینی رو هم زیاد می‌کنه. اگرم مایه سفت شد، یه قاشق گلاب بهش اضافه کنید.
CAPTCHA Image