همه‌ی سیب‌ها به یک اندازه شیرین هستند

مترجم: شیرین سلیمی‌- اکبر روحی

آیا می‌دانید وقتی میوه‌ی سیب می‌رسد، نشاسته‌ی موجود در میوه به قند تبدیل می‌شود، میوه شیرین می‌شود و نوع قند موجب تفاوت در شیرینی انواع سیب‌ها می‌شود؟

با قراردادن قسمتی از سیب در محلول یُد می‌توان میزان نشاسته‌ی آن را اندازه‌گیری کرد. نشاسته با یُد واکنش می‌دهد و رنگ آبی تیره ایجاد می‌شود که نشان‌گر نوع سیب هم هست. طرح نشاسته در سیب‌های قرمز خوش‌مزه و حلقوی است، در صورتی که سیب‌های زرد الگویی ناصاف دارند.

محلول یُد را در محلی تاریک (یا پیچیده در فویل) و دور از نور نگه دارید؛ چون ید سمی است، سیب‌های آزمایش شده هم سمی می‌شوند و انسان یا حیوان نباید آن‌ها را بخورند. از آن‌ها به عنوان کود هم استفاده نکنید.

* 10 گرم یدید پتاسیم را در 10 میلی‌لیتر آب حل کنید. وقتی حل شد، 5/2 گرم بلور یُد به آن اضافه کنید. مخلوط را تکان دهید تا کاملاً حل شود. این محلول را با حدود یک لیتر آب رقیق کنید. محلول را هر روز تکان دهید.

1- بهتر است سیب‌های تازه را آزمایش کنید.

2- مقداری از محلول یُد را در یک ظرف بریزید. سیب‌ها را از وسط نصف کنید و سطح باز یکی از نیمه‌ی سیب‌ها را در محلول ید قرار دهید.

3- یک دقیقه صبر کنید و بعد با قسمت دیگر سیب آزمایش را انجام دهید.

4- شکل لکه‌های سیاه سیب‌ها را با هم مقایسه کنید. این لکه‌ها نشانه‌ی وجود نشاسته است.

5- وقتی هیچ واکنشی ندیدید و هیچ رنگ یا تغییری مشاهده نکردید، همه‌ی نشاسته‌ی سیب به قند تبدیل شده است.

CAPTCHA Image