شاید این جمله را زیاد شنیده باشید که «شب زود بخواب تا صبح زود بیدار شی!» مخصوصاً در روایتها آمده است که «در ساعتهای اولیهی شب بخوابید و بینالطلوعین بیدار باشید».
بله، خوابیدن در اوایل شب و بیداری در صبح زود خواص زیادی دارد که برای شما میگویم.
بینالطلوعین یعنی بین دو طلوع؛ یعنی بین طلوع فجر (نماز صبح) تا طلوع آفتاب و زمانی که هوا تقریباً گرگ و میش شده است.
دستورهایی که اسلام میدهد، همه فایدههای خود را دارد و این دستورها صد در صد کاربردی هستند. به عنوان نمونه یکی از فواید عمل به این روایت این است که هورمونی در بدن به نام هورمون رشد (سوماتوتوروپ) وجود دارد که بیشترین میزان ترشح آن حدود دو ساعت بعد از غروب آفتاب است (زیرا بدن انسان یک فیزیولوژی خاصی دارد که با عالم هماهنگ میباشد) و در روایتها آمده که همان ساعت بخوابید. این که خواب کافی در زمان مناسب، باعث بلندی قد میشود، به این دلیل است که در اوایل شب، این هورمون ترشح میشود؛ و اگر کسی سر شب بخوابد، رشد متناسب و متعادلی پیدا میکند؛ اما یک سری از هورمونهای استرسزا وجود دارند، مانند هورمونهای «آدرنالین» و «نور آدرنالین» که بیشترین میزان ترشح این هورمونها دو ساعت قبل از طلوع آفتاب است؛ یعنی دقیقاً هنگام بینالطلوعین (از طلوع فجر تا طلوع آفتاب).
این که خواب بعد از اذان صبح، باعث ناراحتی، کسلی و پریشانی انسان میشود، ولی بیدار شدن در موقع اذان حالت شادابی میآورد، به خاطر ترشح این هورمونهاست. همچنین اگر زمانی که این هورمونها حداکثر ترشح خود را دارند، انسان خواب باشد، احتمال سکته زیاد است. لذا بیشترین آمار مرگ در خواب، در ساعتهای بینالطلوعین است.
برای همین است که باید شب را زود بخوابیم و صبح برای نماز که بیدار شدیم، دیگر نخوابیم و در کنار عبادت، کارهایمان را انجام دهیم تا انسان موفقی باشیم.﷼
ارسال نظر در مورد این مقاله