نویسنده
ملّیپوش فوتسال (محمّد هاشمزاده)
ابراهیم زارعی
بدون شک در بین رشتههای تیمی، ملّیپوشان فوتسال کشورمان بهترین نتایج را برای ورزش این مرز و بوم به ارمغان آوردهاند. تیم ملّی فوتسال ایران، از زمان شکلگیری تاکنون، در تمامی مسابقهها، مقتدرانه ظاهر شده و با دست پر از میادین بینالمللی بازگشته است. این تیم، ده دوره در مسابقههای قهرمانی آسیا شرکت کرده و موفق شده است نُه بار قهرمان بازیها شود. در هشتمین دوره، تیم ما به عنوان سومی مسابقهها قناعت کرد و ژاپنیها قهرمان بازیها شدند. فوتبالیستهای کشورمان در مسابقههای جام جهانی هم موفق ظاهر شدند و توانستند در دو دورهی این بازیها، عنوان چهارمی مسابقهها را از آن خود کنند. تنی چند از بازیکنان از جمله محمدرضا حیدریان، وحید شمسایی، بابک معصومی، محمد هاشمزاده، کاظم محمدی و... در افتخارهای کسب شده حضوری مستمر و مداوم داشتهاند. از جمع این بازیکنان عنواندار، محمد هاشمزاده دو بار جام جهانی را تجربه کرده است. او هشت بار تیم ملّی فوتسال را در مسابقههای آسیایی همراهی کرده است. این ملّیپوش باسابقه، هفت قهرمانی و یک عنوان سومی را با تیم ملّی فوتسال در کارنامه دارد. گفتگوی ما را با این ملّیپوش برجسته بخوانید.
- متولّد چه سالی هستید؟
1355.
- زادگاه شما کدام شهر است؟
آبادان.
- از چه سنّی به ورزش روی آوردید؟
از کودکی فوتبال بازی میکردم و در مسابقههای آموزشگاهی و ورزش مدارس حضوری فعّال داشتم.
- چگونه فوتبالیست شدید؟
تا قبل از سال 1378 به صورت غیرحرفهای فوتبال بازی میکردم؛ امّا از آن به بعد به صورت حرفهای در مسابقههای لیگ کشور حاضر بودم.
- با کدام تیم مسابقههای لیگ را آغاز کردید؟
ابتدای کار، در تیم دنای شیراز فوتبال بازی میکردم. بعد از چندی به تیم فوتبال صنایع الکترونیک ملحق شدم.
- انتقال شما از فوتبال به فوتسال چگونه صورت گرفت؟
آقای چمنفر که مربی فوتسال بودند از من خواستند تا به فوتسال بپردازم. به این ترتیب در تیم فوتسال زریندشت شیراز مشغول فعالیت شدم.
- مقصد بعدی کدام تیم بود؟
تیم صدرای شیراز بود که دو سال در آن تیم بازی کردم.
- جابهجاییهای بعدی چگونه بود؟
به تیم هسای اصفهان پیوستم و بعد از چندی دوباره به صدرای شیراز برگشتم. مقصد بعدی تیم فوتسال استقلال تهران بود که چندین سال در آنجا بازی کردم و دو سال کاپیتان آن تیم بودم. بعد از استقلال هم در تیمهای علم و ادب مشهد، تام ایران خودرو و فولاد ماهان اصفهان بازی کردم.
- در این مدّت به چه مقامهایی دست یافتید؟
با تیم هسا به مقام دومی و سومی دست یافتم. همچنین با تیمهای تام ایران خودرو و فولاد ماهان قهرمان لیگ برتر فوتسال ایران شدم.
- در چه تیمهایی با وحید شمسایی همبازی بودید؟
در تیمهای استقلال، تام ایران خودرو و فولاد ماهان.
- آخرین قهرمانی شما مربوط به چه زمانی است؟
در فصل گذشته که بازیها، اواخر دیماه سال 1387 به پایان رسید، و من با تیم فولاد ماهان قهرمان بازیها شدم.
- کدام تیمها به مقامهای دوم و سوم دست یافتند؟
ارم کیش قم و تام ایران خودرو.
- چند سال است که در تیم ملّی فوتسال بازی میکنی؟
حدود نُه سال.
- چند بازی ملّی در کارنامه داری؟
یکصد و پانزده بازی.
- تعداد گلهای ملّی شما چهقدر است؟
حدود پنجاه گل ملّی به ثمر رساندم.
- با تیم ملّی به چه مقامهایی دست یافتید؟
در هشت دورهی مسابقههای آسیایی، تیم ملّی را همراهی کردم و موفق شدیم در این بازیها هفت بار قهرمان مسابقهها شویم و یک بار به عنوان سوّمی بازیها دست یابیم. همچنین افتخار حضور در دو جام جهانی را دارم.
- آیا در جام جهانی برزیل، بازی ملّیپوشان ما رضایتمند بود؟
بله! بچّهها عالی ظاهر شدند و تیم ما در میان بزرگان جهان به عنوان چهارمی مسابقهها دست یافت. مطمئنّاً اگر کمی پختهتر عمل میکردیم و دچار بدشانسی نمیشدیم، لیاقت حضور روی یکی از سکّوهای سهگانه را داشتیم.
- رمز موفقیّت خود را در چه میدانید؟
تمرین مداوم، تمرکز لازم، پرهیز از حاشیه و همچنین گوش کردن به حرفهای مربّیان.
- مربیان مختلف را به یاد دارید؟
بله! آقایان کاظم ذوالنوریان، محمد ناظمالشریعه، رسول کُربکندی، رضا صادقپور، حسین شمس، محمدحسین انصاریفر، علی افضلی، محمود خوراکچی و آقای چمنفر حقّ مربیگری به گردنم دارند.
- در هنگام تشکیل اردوها، تمرینهای ملّیپوشان چگونه است؟
معمولاً تمرینهای اردوها، در دو نوبت صبح و بعدازظهر انجام میگیرد و برای رسیدن به فرم ایدهآل بدنی و آمادگی صد در صد، بازیکنان باید فشار سنگین تمرینها را تحمّل کنند.
- باشگاهها برای آمادگی بازیکنان خود از چه شیوهای استفاده میکنند؟
حدوداً یکی- دو ماه قبل از شروع لیگ، همهی تیمها به بدنسازی میپردازند تا توان بدنی بازیکنان بالا رود. به مرور از فشار تمرینها کاسته میشود و کارهای تکنیکی و تاکتیکی هم در برنامهی تمرینی بازیکنان قرار میگیرد. ادامهی این روند باعث میشود تا بازیکنان با بدنی آماده و بانشاط راهی مسابقهها شوند.
- فوتسال با فوتبال چه فرقی دارد؟
چون تعداد بازیکنان فوتسال کمتر است، رفت و برگشت بازیکنان در داخل زمین بیشتر است و در نتیجه یک فوتسالیست انرژی بیشتری مصرف میکند.
- کفش فوتسالیستها با فوتبالیستها چه فرقی دارد؟
چون فوتبالیستها روی چمن بازی میکنند از کفشهای استوکدار استفاده میکنند؛ ولی برای بازیهای سالنی از کفشهای بدون استوک استفاده میشود.
- هنوز با تیم فولاد ماهان قرارداد دارید؟
خیر! با اتمام بازیها، قرارداد من هم به پایان رسیده. جا دارد قهرمانی تیممان را به مردم خونگرم اصفهان تبریک بگویم.
- چه کسی را الگوی ورزشی خود میدانید؟
از خارجیها، فالکائوی برزیلی و از ایران وحید شمسایی.
- خاطرهای از مسابقهها در ذهن دارید؟
بله! تمامی قهرمانیها خاطرهاند. وقتی تیم باشگاهی قهرمان میشود طرفداران تیم خوشحال میشوند؛ ولی هنگامی که تیم ملّی قهرمان میشود یک ملّت خوشحال میشوند. این حالت بهترین خاطره و بهترین احساس هر بازیکن است.
- چه توصیهای به بچّهها دارید؟
بچّهها باید هم درس بخوانند و هم ورزش کنند. اصولاً ورزشکاران تحصیلکرده، محبوبتر و موفقترند.﷼
ارسال نظر در مورد این مقاله