نویسندگان
1- زندگی برزخی چیست؟
برزخ فاصلهی بین دو چیز است. دیوار ، فاصلهی بین دو اتاق است. شیشه آکواریوم فاصلهی بین ما و ماهیهاست. پلکها، فاصلهی بین چشم ما و دنیای بیرون است، و هزاران پوشش و پردهی دیگر. به همهی اینها برزخ میگویند.
زندگی برزخی نام نوعی زندگی است که پس از جدایی روح از بدن آغاز میگردد. بگذار مطلب را با مثالی توضیح بدهم:
زندگی کرم ابریشم را حتماً دیده یا در کتابها خواندهاید. زندگی این حشره دو مرحله دارد. مرحلهای که به شکل کرم است. در این وقت روی شاخهها میرود و از برگ سبز آنها تغذیه میکند. از یک سو برگهای توت را میخورد و از طرف دیگر رشتههای ابریشم تولید میکند. این رشته ها را دور خودش میپیچد (میتند) تا کی؟ تا وقتی که دورهی اوّل عمر او به پایان برسد (درست مثل آدمی که در این دنیا غذا میخورد و کار و تولید میکند تا این که عمرش در دنیا به سر رسد).
پس از آن، کسی که کرمهای ابریشم را میپروراند، وقتی سراغ کرم میآید، بجز کرمی که تو خالی است چیزی نمیبیند (درست مثل آدمی که مرده و روحش بیرون رفته). با دقت نگاه میکند. رشتههای سفید ابریشم را به دور کرم میبیند (درست مثل مردهایکه او را در کفن پیچیدهاند)؛ امّا نه، بجز بدن کرم که در رشته های ابریشم کفنپوش شده، چیز دیگری هم هست و آن پروانهی زیبای ابریشم است. پروانهای که پس از مردن کرم، از داخل آن بیرون آمده و به پرواز درآمده است (درست مثل انسان که پس از مردن بدن، روحش در دنیای برزخ به سر میبرد و زندگی جدیدی را آغاز میکند). همهی آدمها وقتی میمیرند وارد این زندگی جدید میشوند. عدهای در باغهای سرسبز به سر میبرند و عدهای در جاهایی ترسناک. بستگی به کارهایشان در این دنیا دارد.
کرم ابریشم حیات و مرگ ماست
قصهی آن شاخهها و برگ ماست
میخورد برگی و تاری میتند
جامهی ابریشم از تن میکند
میرود وقتی برون روح از بدن
میشود ابریشم او را چون کفن
میگشاید سوی بالا بالها
میشود از کرم تن آخر رها
در کنار غنچههای چون چراغ
میگشاید پر سوی صحرا و باغ
در حقیقت ما همان پروانهایم
مدتی کوتاه در این خانهایم
چون فرو ریزد در و دیوار تن
روح ما آزاد گردد از بدن
2- آیا نامی از زندگی برزخی در قرآن برده شده است؟
بله، قرآن دربارهی این مرحله از زندگی انسان میگوید: «و من ورائهم برزخ الی یوم یبعثون»؛ یعنی پشتسر آدمها (پس از زندگیشان در این دنیا) جهان برزخ وجود دارد تا روزی که برانگیخته شوند. (مؤمنون- 100)
3- زندگی برزخی تا کی ادامه دارد؟
تا وقتی که قیامت برپا شود و انسانها به دوزخ یا بهشت برسند. حتماً در جملهی الی یوم یبعثون (تا وقتی برانگیخته شوند) در آیهی سؤال قبل توجه کردی. بر اساس این بخش از آیه، زندگی برزخی تا وقتی که انسانها برانگیخته شوند ادامه دارد.
تا بهپا گردد بهشت و دوزخی
هست هر کس در حیات برزخی
4- فایدهی زندگی برزخی چیست؟
زندگی برزخی از یک نظر به منزلهی اتاق انتظار است. آدمها در آنجا میمانند تا قیامت بر پا شود. همانطور که رحم مادر، اتاق انتظار کودک برای ورود به این دنیاست. کودک، مدت نه ماه درآنجا میماند تا به این دنیا بیاید. آدمها هم در برزخ منتظر تولد جدید خویش میمانند تا وقتی که روح و بدن دوباره به هم بپیوندند و سپس مرحلهی بعدی که ورود به بهشت یا دوزخ است آغاز شود.
هست برزخ چون اتاق انتظار
مرد و زنها پشت درها بیقرار
تا که یابد هر کسی اذن ورود
تا که بشناسد ضررها را زسود
هر که در باغش بکارد یک نهال
میوه دارد بیگمان پایان سال
فصل کشت است این جهان در جان تو
آن جهان هر کِشته می گردد درو
از سوی دیگر خود نیز نوعی زندگی است. انسانها در آنجا میدوند تا کمبودهایشان جبران شود (البته کمبودهایی که قابل جبران باشد)، کدورتهایشان برطرف و دلهایشان آماده برای میهمانی بزرگ قیامت شود. در این دوره کارهای خیری که برای از دنیا رفته انجام میدهند به او میرسد و به او آرامش میدهد.
میشود جبران از او کمبودها
میرسد بر مرد و زنها سودها
هرکه رفت از این جهان با نیک و بد
بسته میگردد کتابش تا ابد
لیک اگر جاری بسازد در جهان
کار نیکی را برای دیگران
میرسد آرامشش بر روح او
میزداید غصه و اندوه او
ارسال نظر در مورد این مقاله